HABERLER

KOZMETİK İÇERİKLERİNE DİKKAT



Anneler artık ürünleri çok daha dikkatli seçiyor

Bebek bakım ürünlerinin etiketleri bilinçli anneleri, bebek ve çocuklarını bekleyen zararlı etkiler açısından önceden uyarıyor

Triclosan

Antibakteriyel sıvı sabunlarda, el dezenfektanlarında hatta diş macunlarında bulunabiliyor. Anne sütünde eser miktarda bulunacak kadar hijyen sanayinde yer alması çok düşündürücü.

Sütünüzden başlayarak bebek ve çocuklarınızın bedenlerinde toksik birikime yol açan Triclosan içeren bakım malzemelerinden kaçınmalısınız.

Mineral Oil (Parafin, Petrolatum)

Bebek yağlarında, güneş koruyucularda, anti-aging kremlerde, vücut losyonlarında bol miktarda (bazı durumlarda %98 oranında) kullanılan petrol rafinerileri tarafından üretilen sıvı ve şeffaf bir yağdır. Petrol türevi olduğundan mineral yağ olarak adlandırılmıştır.

Bebeğin ince ve hassas cildindeki gözeneklerin tıkanmasına ve toksinlerin kolay atılmasının engellenmesine neden olabildiğinden pişik, isilik, kaşıntılar ve  alerjilere yol açabilir. Yetişkinlerde uzun vadede erken kırışıklıklara ve tahrişlere yol açtığı bilinmektedir.

Paraben

İşte kozmetiğin anavatanı sayılan Fransa’da Parlamento'nun Mayıs 2011 de bir soru önergesi ile Ftalatlarla birlikte formüllerden tamamen kaldırılması için oylamaya sunduğu kozmetik koruyucusu.

Ethly, Butyl, Methyl Paraben olarak kremlerin, şampuanların, nemlendiricilerin ve hatta diş macunlarının formüllerinde yaygın olarak yer alan bu koruyucu östrojen hormonunu taklit ederek vücudumuzda göğüs kanserine kadar varan etkiler yaratabiliyor.

Özellikle hamileyken içeriğine dikkat etmeden kullandığımız bakım ürünleri ileride bebeğimizin ve bizlerin karşılaşacağı sağlık problemleri riskini katlayarak arttırıyor. Doğum sonrası emzirme dönemi de bu açıdan çok önemli.

Çaresi olmayan, zamanla yaşam kalitemizi tehdit edecek hastalıklardan hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumamız için kısa bir zaman ayırarak kozmetik malzemelerin etiketlerinde yer alan İÇİNDEKİLER / INGREDIENTS bölümünü biraz daha dikkatle okumamız yeterli olacaktır.

« Geri