HABERLER

YAŞAM KALİTENİZİ ORGANİK SERTİFİKALI ÜRÜNLER İLE YÜKSELTİN



Organik tarım ile yetiştirilen sertifikalı ürünlerin özellikle hamilelerin dikkat ile izlemesi gereken yanı, söz konusu bitkilerin hiçbir suni gübre, zırai ilaç ve hormon kullanılmadan hasat edilmesi.

Böcek ilaçları, sentetik gübreler ve genetik yapıları ile oynanmış tohumlar olmaksızın yetiştirilen ve işlenen organik sertifikalı ürünler uzun vadede bedenimizde birikebilecek zararlı kimyasallar içermezler.

Bu sayede bedenimiz bebeğimize tam doğal ve toksik kimyasallardan arındırılmış bir ortamda gelişme imkanı sağlar. Doğum sonrası emzirme dönemi de bu açıdan çok önemlidir.

Hamilelik döneminde yaşantımıza içki ve sigara gibi toksik etkili maddeleri nasıl sokmuyorsak, kullandığımız kozmetikler ve aldığımız gıdalara da aynı özeni göstermeliyiz.

‘Bitkisel’ veya ‘Doğal’ ürünler ile ‘Organik Sertifikalı’ ürünler arasındaki fark

Halk arasında yaygın olarak bitkisel veya doğal ibareli ürünlerin zararsız olduğu gibi yanlış bir kanı mevcut. Halbuki doğal olduğu iddia edilen birçok üründe organik yönetmeliğine uygun olmayan kimyasalların yer aldığı görülmekte.

Organik yönetmeliği doğal yollar ile yetiştirilen ve özellikle mamalar gibi gıda maddelerine ve kozmetiklere hammadde teşkil eden bitkilerin tohum ekim aşamasından ürün haline gelme aşamasına kadar yetkili uluslararası sertifikasyon firmalarınca kontrol edilmesini şart koşuyor.

« Geri